Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ticker

6/recent/ticker-posts

Kaarsenmagie


Kaarsenmagie is een vorm van rituele magie wat gebruik maakt van het element vuur om een ritueel kracht bij te zetten. 

Het is een process waarbij we focussen en energie en intentie overbrengen via de kaarsen. We slaan dit dan op in de kaars en door de kaars te branden laten we het los in de wereld. 


Elke heks heeft een eigen reden om kaarsenmagie te bedrijven, of niet te bedrijven. Maar voor mij is 1 van de redenen om kaarsenmagie te bedrijven dat ik op deze manier mijn ritueel extra kracht bij kan zetten, maar het ook uit kan stellen tot een later moment. 


De betekenis van verschillende kleuren kaarsen


De kleur van de kaars kan binnen elk ritueel zijn eigen betekenis hebben, maar hieronder vindt je de algemene betekenis van een kleur kaars.

  • wit: helpt met de vernietiging van negatieve energie, bevorderd vredige gedachten, waarheid en reinheid

  • zwart: voor bescherming, absorberen en vernietiging van negatieve energie, maar ook het afweren en beschermen van negatieve energie van anderen.

  • blauw: helpt met mediteren, helen, vergeven, trouw en het openen van de communicatiemogelijkheden. Ook een fijne kleur voor het kalmeren, reinigen en waarheid zoeken. Brengt de lichtere energie mee wanneer je ook werkt met water. 

  • oranje: versterkt vreugde, energie, leergierigheid, aantrekkingskracht en stimulatie. 

  • rood: brengt passie, energie, liefde, lust, relatie, sex vitaliteit en moed. 

  • geel: Voor realisatie en manifestatie van gedachten, verbeteren van zelfvertrouwen, het tot uitvoering brengen van plannen, mentale helderheid en helderziendheid (voorzienigheid)

  • groen: trekt geld aan, vruchtbaarheid, geluk, overvloed, gezondheid en success.

  • paars: versterkt spirituele bewustheid, wijsheid en kalmte

  • roze: versterkt positieve zelfliefde, vriendschap, harmonie en vreugde


Kaarsen rituelen


Hoe werkt kaarsenmagie nu? 


Zoals meestal is er niet maar één manier waarop je magie met kaarsen kunt bedrijven. Zoals met alle magie ben jij het die intentie en kracht verleent aan het ritueel en de kaars. 


Het is de bedoeling dat je je eigen weg gaat zoeken in de magie, en dus ook hoe jij jouw rituelen en spreuken wilt ondersteunen met kaarsen. Jouw energie, jouw intentie is wat het ritueel kracht geeft. 


Het voorbereiden van een kaars


Tijdens de voorbereiding focus je al op jouw bedoeling
Dit is altijd het belangrijkste, wat je ook qua ritueel gaat uitvoeren. Op deze manier zul je de energie van jouw intentie overdragen op de kaars. 


Zegen en reinig de kaarsen door met een smudge stick de kaarsen en werkruimte te reinigen voordat je begint aan het ritueel.


Formuleer jouw vraag aan het universum door eraan te denken of deze op een briefje schrijven. Of zelfs op basilicumblaadjes, of houtjes kerven. Hoe je het ook doet, het is belangrijk dat je duidelijk hebt wat je wilt  bereiken.


In het geval van kaarsenmagie kun je het in de zijkant van je kaars kerven. Als je jouw bedoeling fysiek opschrijft dan verbindt je hiermee het zichtbare aan het onzichtbare. 


Je kunt dan je favoriete olie toevoegen aan de kaars. Dit kan ook jouw bedoeling weer versterken, of een richting geven. Oliën hebben dan ook hun eigen betekenissen en intenties, en ondersteunende eigenschappen.


Je kunt ook kruiden toevoegen en deze hebben, net als Oliën, ook hun eigen eigenschappen die een ritueel kunnen versterken en richting geven. 

Een kaars opladen voor een ritueel

Het hele process van het voorbereiden van een kaars is het opladen van de kaars. Bij elke handeling giet je jouw energie in de kaars. Waardoor deze op een later moment losgelaten kan worden bij het branden van de kaars. 

Magie en rituelen werken erg goed wanneer we onze energie een richting kunnen geven. In het geval van kaarsenmagie sturen we onze energie naar de kaars die deze voor ons vasthoudt tot het moment dat we het nodig hebben.

Het is aan jou hoe je deze energie wilt overdragen. Je kunt dat doen door de kaars vast te houden, maar ook door ernaar te kijken en te focussen op jouw bedoeling. 

Simpel, maar wel erg effectief. 

Mediteren op het vlammetje van de kaars

Het is heerlijk om te mediteren op het vlammetje van een kaars. Kies voor jouw meditatie de juiste kleur en zet de kaars voor je neer. Focus dan je aandacht op het vlammetje en observeer het vlammetje. 

Je kunt nu gewoon je gedachten compleet laten verdrinken in het dansende licht van de vlam, maar je zou ook kunnen observeren hoe de vlam zelf zich gedraagt. Dit vertelt namelijk ook wat over jouw bedoeling. 

- Een kaars die gewoon opbrandt zoals kaarsen horen te branden betekend dat jouw spreuk/ritueel doet wat het moet doen. Jouw energie is zich aan het manifesteren. 

- Een grote vlam betekend dat jouw ritueel snel zal werken, er zit veel kracht in het ritueel

- Een kleine vlam kan betekenen dat je even moet wachten op de effecten van jouw ritueel, het kan zijn dat hetgeen je tracht te bewerkstelligen toch aardig wat meer voeten in de aarde heeft. 

- Een vlammetje wat ervoor vecht om aan te blijven is eigenlijk niet zo'n goed teken. Het kan zijn dat jouw ritueel gewoon een slechte timing heeft, of dat jouw energie niveau te laag is om datgene te bereiken wat je wilt bereiken. Als het vlammetje verdrinkt in het kaarsenvet dan kun je ervan uitgaan dat er iets niet in orde is en dat je jouw ritueel een aanpassing nodig heeft om te gaan werken.  

- Een dansend vlammetje kan zijn dat jouw ritueel uitkomt, maar niet op een manier zoals jij het voor ogen hebt. Er zijn mogelijk ook onvoorziene uitkomsten. 

- Een flakkerend vlammetje is een signaal dat de geesten aanwezig zijn. Algemeen genomen is dit een goed iets omdat je dan in elk geval zeker weet dat jouw energie is opgemerkt. 

- Een knetterend vlammetje is een goede indicatie dat er iemand spreekt tot of over jou. Ofwel de geesten proberen met je te praten ofwel het doel van jouw ritueel wil je wat zeggen. Probeer te luisteren en kijk of de vlam je meer verteld. 

- Een kaars die uitgaat is niet altijd een slecht teken. Dit betekend simpelweg dat er iets tot een einde is gekomen. Dit kan ofwel zijn dat jouw ritueel zich niet zal voltrekken omdat er een kracht is die jou tegenwerkt, of het ritueel is eigenlijk al bezig zich te voltrekken. Ga bij jezelf te rade, en als het het eerste geval is kijk dan of het zo had moeten zijn. 




Een reactie posten

0 Reacties