Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ticker

6/recent/ticker-posts

Tarot - 8. De Kracht

De Kracht - Tarot de Mona Lisa

Dit was de kaart waar ik me vandaag toe aangetrokken voelde. Ik werd zelfs een beetje emotioneel bij het kijken naar deze kaart.

Kracht - Arcanum 8
Astrologische associatie: Leeuw

Kernwoorden:

Kracht, moed, zelfbewustzijn, compassie, je schaduwkant integreren.

Kernzinnen

De werkelijkheid onder ogen zien
De controle over uw eigen leven nemen
Leren de verantwoordelijkheid voor uw eigen handelen te nemen
In staat zijn imperfectie te vergeven
Tolerant staan tegenover de ‘fouten’ van anderen
Innerlijke kracht
Bewust zijn van uw instinctieve reacties

Algemeen

Het geheim van De Kracht berust op een diepe innerlijke harmonie. Bij deze kaart horen eigenschappen als moed, levensdrang, levenslust en passie. De Kracht maakt duidelijk dat het niet de bedoeling kan zijn je instincten en diepste verlangens achter een masker te verbergen. Je moet ze accepteren en op een goede manier leren gebruiken.

Interpretatie:

Kracht en moed zijn nodig in de ‘u nu’ positie. Wees voorbereid op een mogelijke dreiging met behulp van vastberadenheid. Het is tijd om de situatie te sturen om resultaten te boeken. Het gaat echter niet zozeer om fysieke kracht als wel om mentale en emotionele kracht die tot uiting komt in compassie. 

Als u deze kaart trekt, moet u bereid zijn te vergeven en vergeten, of accepteren dat iemand meer ruimte nodig heeft, of beseffen dat het niet altijd zo kan gaan als u het wilt. Het is tijd om de boosheid van een ander of uzelf kalm tegemoet te treden. Voelt u zich gefrustreerd? Heeft u het gevoel de controle over een situatie kwijt te zijn en voelt u zich daarom kwetsbaar?

In de Tarot van Marseille is
De Kracht de 11e grote arcana
Als u een vraag stelt met betrekking tot liefde of romantiek, bedenk dan of u te veel van uzelf geeft of niet genoeg terugkrijgt van uw partner. In een toekomstpositie brengen zelfbewustzijn en tolerantie voor andermans fouten u succes. U zult al snel de kracht vinden om hachelijke situaties aan te kunnen. Als u gek wordt van anderen, vergeet dan niet dat het uw compassie is, uw vermogen om beide kanten van het verhaal te zien, die u resultaten zal brengen. Subtiele begeleiding kan nodig zijn om een liefdesprobleem op te lossen, maar vooral begrip voor uw onderliggende motieven en emotionele reacties zullen u helpen moeilijkheden op te lossen.

Werk

In je werk kun je jezelf met hartstocht aan je taken wijden. Deze fase bestaat uit scheppingskracht en grote motivatie. Er is grote energie en je wijdt je met ware hartstocht aan je taken. De vitaliteit in je zorgt voor moed en ondernemingslust. Hiermee kun je jezelf met plezier totaal inzetten voor datgene wat je wilt bereiken.

Liefde

In relaties staat de Kracht vooral bekend om de hartstochtelijke kant ervan. Ze staat dan ook voor relaties die erg levendig en vurig zijn, vaak ook dramatische voorvallen kennen maar niet negatief uitpakken. De hartstochtelijke kant van de kaart komt hier sterk naar voren. Relaties op deze manier zijn een bron van kracht waar je veel energie door krijgt.

Vragen

Hou ik van de leeuw in mij?
Laat ik mijn hartstocht wel eens de vrije loop of hou ik het steeds onder controle?
Durf ik mezelf los te laten en helemaal uit te leven?
Waar is mijn vurigheid?

Een reactie posten

0 Reacties